Visie

Een visie zegt iets over de nabije toekomst. Concreter: Hoe ziet de wereld van Mechielsen Oldehove er over 3 tot 5 jaar uit?

Dit zijn de trends die we al een tijdje zien:

 • Robotisering. Dat staat voor: dat in toenemende mate taken, die eerst door mensen werden uitgevoerd, door robots worden overgenomen.
  Voor Mechielsen betekent dit dat de machines voor loonwerk en grondverzet bediend zullen gaan worden door machines.
  Dat betekent voor Mechielsen dat onze mensen omgeschoold zullen moeten worden voor de nieuwe taken die hieruit ontstaan.
 • Biobased economy. Dat staat voor de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof.
  Als Mechielsen zullen we dit grondig moeten gaan onderzoeken; wat de kansen en bedreigingen zijn.
 • Nieuwe boerderijvormen. We bedoelen hiermee onder andere de zeeboerderij (zeewier), boerderij waar wormen gekweekt worden op industriële schaal, boerderij waar men insecten kweekt op industriële schaal. Maar ook zonneboerderij, een boer die zijn land aanwendt om met behulp van zonnecellen energie op te wekken op industriële schaal.
  Dit kan ook nog offshore activiteiten gaan genereren.
 • Biologische landbouw. Een aantal niche-ontwikkelingen in de landbouw tekent zich af, dat op den duur mede bepalend zou kunnen worden voor de landbouwtransitie naar duurzaamheid. Ongetwijfeld de belangrijkste niche-ontwikkeling in zowel Europa als in Nederland is de opkomst van de biologische landbouw.
  We verstaan onder biologische landbouw een vorm van landbouw waarbij de producten worden voortgebracht zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en zonder toevoeging van chemisch-synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.
Mechielsen Oldehove
Mechielsen Machineverhuur
Starkenbergh