MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Binnen onze visie nemen wij als Mechielsen Oldehove bv óók onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. CO2-arm en innovatie zijn daarbij de sleutelwoorden.

Wij omschrijven MVO als volgt:
‘MVO is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie’.

Op de volgende velden / vlakken hebben wij als Mechielsen Oldehove bv MVO al uitgewerkt en we zijn nog niet klaar.
Want MVO is een altijd lopend proces. Niet een product of label / keurmerk / logo.

Veiligheid en een lerende omgeving

Onze medewerkers zijn ons menselijk kapitaal. Zij zorgen voor continuïteit en ontwikkeling van de onderneming. Zeker bij onze bedrijfsactiviteiten als Loonwerk, Grondverzet, Transport en Groentechniek zijn veiligheid en het welzijn van medewerkers een dagelijkse zorg. Mechielsen Oldehove bv streeft naar veiligheid. Daarom zijn wij een VCA gecertificeerd bedrijf. We werken met goedgekeurd materieel en gereedschappen. Onze monteurs zijn opgeleid tot erkend AMTek keurmeester en mogen zelfstandig keuringen uitvoeren. Hierbij worden zij gecontroleerd en bijgestaan door Aboma.
Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd, evenals VKL (norm Voedsel Kwaliteit Loonwerk). Ook zijn wij GMP+ gecertificeerd.

Wij streven ernaar om te werken met kwaliteitsmachines. We zijn voortdurend bezig ons machinepark te verbeteren en te vernieuwen. En onze medewerkers hebben een eigen verantwoordelijkheid. Daardoor hoeven onze klanten niet langs heel veel schijven wanneer er vraagstukken zijn. Die worden meestal meteen door de lokale medewerker opgelost

Duurzaamheid en milieu

Afval wordt door ons op een verantwoorde manier afgevoerd. Wij zijn altijd aan het zoeken naar moderne milieuvriendelijke technieken.  En waar wij kunnen, doen we aan energiebesparing. Te beginnen bij onszelf: een groot deel van ons energiegebruik wordt geleverd door onze eigen zonnecellen op onze daken.

Maatschappelijk betrokken

Onze organisatie staat midden in de samenleving en wil maatschappelijke betrokkenheid tonen door doelen te steunen die wel wat hulp kunnen gebruiken.
Wij ondersteunen maatschappelijke instellingen, culturele initiatieven en sportactiviteiten, voor zover dit bedrijfseconomisch verantwoord is.

2017

Dit jaar willen wij verder gaan met MVO op de volgende terreinen:
Verdere energiemaatregelen en MVO-eisen stellen aan onze leveranciers.

Inmiddels hebben wij onze inspanningen op het gebied van het beheersen en terugdringen van onze CO² uitstoot beloond zien worden met het behalen van het certificaat Prestatieladder niveau 3.

Mechielsen Oldehove
Mechielsen Machineverhuur
Starkenbergh